Almindelig japanmispel vokser oprindeligt kun i Kina, men de findes også vildt i Sydjapan; det diskuteres om træet blev indført af mennesket meget tideligt i historien. Nu vokser den som kulturplant i det meste af Sydøstasien. Til Europa blev det indført i det 18. århundrede, først som prydplante, men nu dyrkes det ved middelhavet og i subtropiske steder helt op til Rhinen. Spanien er en storproducent. Træet er stedsegrønt og vokser til en højde af mellem 7 og 12 meter, med blade på mellem 6 og 30 cm. Frugten der er meget sund, indeholder meget kalium og vitamin A, samt magnesium, vitamin B6 og B9. Der er lavet undersøgelser på dyr, der lader formode at frugten også styrker immunforsvaret, forebygger celleødelæggelse, hjælper hjerte og lunger, forebygger betændelse, diabetes. Der mangler dog forsøg med mennesker.
Frugten sælges under navnet Loquat (engelsk) samt bla. Nispero, specielt i april, maj og juni. De kan spises rå, kogt, med eller uden skal. Dampede er frugten meget aromatisk. Da frugten indeholder en høj andel af Pektin, laves bla. marmelade, gele, frugtsalat og sirup af frugten. I traditionel kinesisk medicin bruges frugten som sirup til lindring af halssmerter, hoste og hæshed.
Kernerne kan knuses til krydderier og ristes til kaffeerstatning og bruges som te.
Da træets ved er meget hård, laves der bland andre ting, linealer af træet.